Inte mycket kvar för Shae…

Jag kan inte nämna det för många gånger, för det är så sant – tiden går alldeles för snabbt. Idag är det min 134e dag i USA… Hinner knappt med! Shae lämnar oss på torsdag, kommer sakna hennes stökiga sida av rummet. Shaes sida av rummet är alltid stökig, men skulle hellre vilja ha henne och hennes mess än ett rent rum utan hennes :( Jag undrar hur det kommer bli efter hon lämnat, jag tror inte jag skulle ha klarat mig utan henne!

Men åter till de senaste veckorna som har passerat! Det har för det mesta rullat på som vanligt här i Fremont, med basketmatcher, skola, wrestling träningar & tävlingar, familjen, och vänner. Förra lördagen var vi i Fruitport för wrestlingtävling, och Sydney, Erica och jag hade det bra som vanligt. Jag skrev poäng tavlan helt själv för första gången! Kan äntligen de flesta reglerna och kan ta poäng :) So happy! Det var en ganska kort tävling, och slutade runt fem så vi drog till en buffé restaurang som var helt fantastisk (Golden Corral). Det var hur mycket mat och dessert som helst, så när vi drog därifrån rullade vi alla ut från Corral. Det var pannkakor, det var biff, det var potatismos med gravy, det var sallad, det var tacos, det var fisk, det var chokladfontän med jordgubbar, rise crispies, chokladkakor, glass, cheesecake, brownie, sockervadd osv. Jag kan rabbla hela dan! Vi åker alltid i skolbussarna till olika tävlingar och matcher, men den här tävlingen kunde vi inte ha bussen på hemvägen, så jag åkte med Mr och Mrs Bordeaux plus familj. Sydney, Erica och jag satt längst bak, Alex, Nate och Hunter i mitten och sen Mr och Mrs Bordeaux i framsätena. Alex och Erica är ihop, så Alex hängde bak mot oss och hade sin hand på Ericas knä – trodde han! Vi satt med en filt över oss, så det var svårt att se vems knä som var vems, så han hade haft sin hand på Sydneys knä i typ tio minuter tills vi upptäckte det. Hahah, det var hur kul som helst! Vi satt alla och skrattade hela vägen hem, berättade för hela wrestling teamet, och nu retas alla med Erica och Alex. Jag skrattar varje gång 😀

 IMG_3584     IMG_3574

Vi har fått ton av snö den senaste veckan och har runt -15 grader, det snöade konstant i fem dagar. Det var kaos på vägarna, för att folk inte vet hur man ska köra när det är halt ute. Det var snö, snö och snö – helt underbart! I onsdags var det till och med några som tog sina snöskotrar till skolan – hur coolt är inte det! Jag tyckte det var väldigt coolt ialafall :) I torsdags var det så mycket snö och oplogade vägar, att skolan stängdes! Hur skönt som helst att få en ledig dag helt oplanerad för att göra saker som man inte planerat att göra. Vi chillade för det mesta, pluggade lite inför final exam i historia och på kvällen drog Isabel, Lydia, Rylee, Shae, Aubri och jag gick på skolteatern ”Fame” tillsammans. Jag hade inga förväntningar överhuvudtaget, men det var faktiskt ganska bra. Älskade sista delen när de hade ett helt dansnummer som var väldigt bra! Kändes som high school musical… For real. Önskar att det hade varåt tillåtet att filma så ni kunde se det med egna ögon, men sådana var reglerna tyvärr.

IMG_3611 IMG_3631 IMG_3523 IMG_3717 IMG_3639

På fredagen var vi tillbaka i skolan igen, kändes som en måndag vilket var väldigt förvirrande och tröttsamt. Under individual sports lektionen spelade vi en variant av dodgeball. Alissa och jag hade en allians, men det var inte så lyckat 😛 Under historia lektionen satt vi mest och snackade, så det var chill. Efter wrestlingträningen skjutsade Sydney hem mig som vanligt, jag bytte om och jag tog lite tortilla chips som middag. Sen satte mig i bilen tillsammans med Rylee, Shae, och Isabel för att åka till Muskegon för att se en film. Vi plockade upp Rachel i Hesperia, och sen tog vi sikte mot Muskegon.  Vi köpte våra biljetter till the forest och hittade sen ett Photo Booth som vi var tvungna att använda of course! Blev så vackra så det går inte att toppa. Fremonts biosalong känns väldigt liten, men i Muskegon kändes det mer som hemma även fast det var mycket större och med en karusell (!). Shae och jag satt och gömde oss bakom hennes jacka under hela filmen, men, utan att spoila något, filmen var egentligen inte så läskig förutom några jumpscares där alla i salong skrek i kör till. Var egentligen en ganska tråkig film annars. Efteråt hade vi tid över så vi ringde Rachels två vänner som bor i Muskegon, hängde med dem ett tag och gick sen till Applebee’s för att äta sen middag. Det var såååå gott! Det var en trött resa på vägen hem, vi alla sjöng men ville helst av allt komma hem och sova. Det var en supertrevlig kväll, men det var tack vare Shae. Rylee är så annorlunda när hon är med Shae och jag ensam än med hennes andra kompisar. Då är hon kaxig och otrevlig, och då menar jag riktigt otrevlig. Tänker bara på sig själv och vad som är roligast för henne. Jag gillar verkligen Rachel och Isabel, men inte Rylee i dem situationerna. Shae och jag blev väldigt irriterad på Rylee igårkväll, men vi hade varandra så allt var lugnt.

IMG_3644 IMG_3647 IMG_3646

IMG_3649 IMG_3652

IMG_3658 IMG_3759

Idag var det Cams födelsedag – Rylees vän som dog för lite mer än ett år sen. Cams föräldrar har skapat en fond i hans ära som ger bidrag till studenter från Fremont high school till college, och har fortfarande till exempel födelsedags firande för honom fortfarande. Jag tycker det är en så vacker sak att göra, att både skapa något fantastiskt som kan hjälpa andra i hans ära, och att ha de tillställningar de har för att känna glädje istället för sorg. Det har varit kick-ball, pengar insamling och idag pulkaåkning för att fira Cam. Vi hade så kul! Det var James, Logan, Chaz, Mason, Isabel, Jewel, Austin, Rylee, Gabe, Shae, Liam och massa andra människor som jag inte kände. Tror vi var där i typ fyra timmar, åkte ner och sprang upp igen. Måste säga då att Mason och jag var det bästa teamet, vann varje race. Ha försökte sen åka snowboard för typ första gången och gjorde en flipp och landade på huvudet/ryggen så han skadade sig, men det gick över så han var helt okej. När Gabe, Shae och jag var helt stelfrusna och började skaka tänder, åkte vi hem för att ta varma duschar och kolla på film. Rylee och Gabe åkte till deras pappa (eftersom det är hans helg), Jaime gick till jobbet och Brad gick med Jaime, så Shae och jag bestämde oss för att kolla på High School Musical eftersom vi är i USA och i verkliga high school. Det har varit en sån underbar kväll, bara Shae och jag, sjungandes och dansandes till high school musical som sju åringar :) Jag hade egentligen en brottningstävling idag, men jag fick tillåtelse att skippa eftersom det är Shaes sista helg här. Det har varit en sån fantastisk dag, och jag är så glad att Shae fick uppleva en riktig snödag med pulka och varm choklad :)

IMG_3660 IMG_3662 IMG_3666 IMG_3674 IMG_3673 IMG_3671

PS. dubbelkolla på denna så ni ser James hopp över Shae som bilder ovan visar! Så coolt!

Vi har nu bokat vårt hus i Florida för Spring break också! Ska bli hur kul som helst. Jag kommer inte ihåg vad det heter, men är på västkusten av Florida. Vårt hus har en gigantisk pool utanför och ungefär 50 meter till havet <3 Vi kommer åka med två andra familjer som har två söner i vår ålder, hoppas inte Rylee blir allt för mycket på dem och otrevlig mot mig. Om det händer, har jag alltid Gabe och Aubri! Gabe och jag har bra kontakt med varandra, så jag känner ingen panik över det. Jag är sååå exalterad för det! Vi kommer köpa en van så vi kan bila ner dit, vilket betyder att jag får se mer av USA. Det tar ungefär 19 timmar ner det, så inte så farligt.

( http://www.perfectplaces.com/vacation-rentals/238766.htmutm_source=followup&utm_medium=email&utm_campaign=followup1 )

Det har alltid varit så mycket att skriva om, så har aldrig riktigt haft tid att skriva lite allmänt om USA. Det finns inte många rondeller här, utan här är det four ways stops. Du kommer från fyra olika riktningar, och den som stannar först är den som också ska gå först. Jag tycker det är en livsfarlig lösning, eftersom det har allt att göra med en egen uppfattning om vem som stannade först. Men så är det här, sådana är reglerna. Tror jag har sett endast en rondell i hela Grand Rapids området, men amerikanerna vet inte hur man ska göra i dem, så de är lika farliga som four ways stops.

Husen och gatorna är också byggda i rutor/block, så det är väldigt lätt att hitta. Det är som fyrkanter överallt med hus i dessa fyrkanter som skapar block. Det är verkligen raka parallella gator!

Saknar verkligen svensk mat… Allt är så gult och brunt här, även fast min familj äter nyttigare/har bättre mat än många andra familjer. Jag saknar framför allt sallad och lax! Vi äter verkligen ingen fisk här, överhuvudtaget. Saknar mormors abborre och lax, mmmm. Jag har saknat knäckebröd, men tack vare mamma och mormor har jag inte det behovet längre! Jag saknar lokatrafik så mycket, för om du inte kan köra så är du ganska låst där du är vilket är lite jobbigt. Som tur är kan nästan alla mina vänner köra bil så om jag behöver åka någonstans så har jag skjuts, och Rylee har även sitt körkort nu. Saknar också svensk radio utan massa reklamer 24/7.

Nästa vecka har vi våra final exams, så prov över allt vi haft under terminen. Final exams är inte prov som är det samma över hel landet eller staten, utan varje lärare gör sitt eget prov. Det är så sjukt skönt! Också, när vi har vanliga prov som i matte, så har vi inte helt omöjliga uppgifter på proven som vi aldrig har sett tidigare, utan vi tränar på testfrågor under lektionerna. För vad jag kan känna många gånger hemma i Sverige, är att vi pluggar till prov, och sen är det helt sju gånger svårare frågor än det vi har övat på och som vi aldrig har rört tidigare. Varför inte öva på den nivå som testen kommer vara på? Det är något jag inte kommer förstå helt och hållet med Svenska skolan, och något jag gillar med Amerika. För att vara med i någon skolaktivitet alls, får man inte ligga under C- i mer än två ämnen. Då blir man avstängd tills man har jobbat upp sina betyg igen, så skolan går alltid först!

Det är mindre än en månad kvar tills jag är 18!! Helt galet och helt ofattbart. Har inte riktigt fattat det än, har nog inte ens fattat att jag faktiskt är 17 redan. Nedräkningen har börjat…

Den här veckan kommer jag spendera så mycket tid med Shae som möjligt, eftersom dem här dagarna är troligen det sista jag kommer spendera tillsammans med henne eller iallafall på ett väldigt långt tag. På måndag och onsdag är det basket matchers som vi ska gå på, på onsdag antar jag att vi kommer sitta uppe sent och snacka skit. Jag, Rylee, Jaime och Aubri kommer åka med Shae till flygplatsen, kanske även Gabe men det är inte säkert. Jag har fortfarande inte insett att hon faktiskt lämnar oss, precis som när jag inte kunde inse att jag faktiskt skulle lämna Sverige för tio månader innan jag åkte. Juste! Aubrey flyttade till Florida i måndags till Kody för att skapa ett nytt liv där borta, bort från sin stökiga familj här i Fremont (inte vår familj, utan hennes ”riktiga”). Hon verkar ha det jättebra, och jag är så stolt över henne som vågade ta steget och flytta dit.

IMG_3748 IMG_3756

Imorgon kommer bilder också, för nu är det dags för mig att säga godnatt :) Men jag säger god morgon för er och hoppas att ni får en trevlig söndag!