”Åh jag VAR 17 år”

På onsdagen skippade vi skolan för att gå på Kenneth Havemans begravning i Georgetown, en och en halv timme från Fremont. När vi kom dit var det flera brandbilar där, eftersom han hade jobbat för brandförsvaret. Jag kände mig lite obekväm eftersom jag inte kände honom alls, och inte kände människorna som var där (Rylee kände ingen heller eftersom det var Brads sida av släkten), så vi stod och pratade istället. Ceremonin var väldigt vacker och fick även mig att gråta även fast jag inte kände honom. Det var väldigt djupa och gripande tal från både familjen och prästen, och hela brandförsvaret var där för att hedra Ken. När Ceremonin kom till sitt slut, gjorde de ”the last Call”, där de från brandbilarna ropade ut the last call innan Ken ”lämnar oss för alltid”. Det var lite coolt! Kändes hemskt att jag var intresserad av hur en begravning går till i USA, när alla sa hejdå till en fantastisk person som jag endast träffat en gång. Det var en jobbig förmiddag, men det gick bra :) (Tog inga bilder, för att det kändes respektlöst). Efteråt åkte vi för att handla lite mat, och jag hittade SVENSK FILMJÖLK! Haha, Gabe höll på att spy när han testade det och Jaime gillade det inte. Jag fick en liten chock för att jag inte har haft det på ett tag, men det smakade precis som hemma. De kallar det drick-yogurt though.

IMG_4384 IMG_4385

I torsdags hade vi wrestling tävling, som gick hyfsat bra. Vi gick emot Grant som vann State förra året, så vi förlorade men gjorde en bra insats. Det var vår sista teamtävling vi kommer ha, nu framöver kommer vi bara ha individuella tävlingar för dem som gått vidare. Vi managers kommer troligen åka med på de sista även fast vi inte behöver. Vi har alltid så roligt tillsammans! Kommer sakna wrestling gänget, men snart börjar softboll och vännerna kommer fortfarande vara kvar såklart!

IMG_4403 IMG_4406 IMG_4402 IMG_4411 IMG_4409

IMG_4416 IMG_4417 IMG_4421

Fredags var vi lediga (Midwinter break), och är även ledig måndag – sååå skönt! I fredags iallafall, följde jag med Erica och åkte skidor vid Caberfae Peaks. Stine och Kate följde också med, men de var sjukt långsamma hela tiden att göra sig iordning och de verkade inte vara lika taggade på skidor som jag och Erica var, så tillslut bestämde vi oss för att åka själva. Det var sjukt kallt! Var nog runt -10, blåsigt och nästan ingen sol, fruktansvärt skidväder. Så vi behövde ta flera pauser med varm choklad, te och mat. Backarna var inte direkt långa, tog ungefär 20 sekunder att komma ner, men det var fortfarande riktigt bra backar. Skulle gissa på att det fanns tio backar, men det var svårt att avgöra från snön som blåste runt och gjorde att allt såg likadant ut 😛 Men jag skulle gissa på tio. Innan vi började åka köpte vi fyra en stor pommes att dela på, det var hur gott som helst! Har nog aldrig haft så goda pommes tidigare! De var tjockare, men fortfarande riktigt krispiga :) Namnamnamnam… Jag kom hem runt 23.30 och hörde att Rylee och Isabel var vakna, så jag hängde i Rylees rum ett tag. Vi spelade in en dansvideo som vi tillägnade och skickade till Shae. Sen ringde vi Shae och pratade med henne en stund, och när klockan slog 00:00 sjöng de så vackert för mig, även fast jag tekniskt sätt redan var 18 om man ser på tidsskillnaden 😉 Jag tog en varm skön dusch innan jag gick och lade mig.

IMG_4460 IMG_4461

IMG_4465 IMG_4467

Nästa morgon fick jag ett trevligt uppvaknande av vacker sång via Skype från mamma, Emma och Staffan 😀 Måste säga att det var otroligt vackert! Fick nästan tårar av hur vackert det var. Efter en kärt samtal hemifrån, gjorde Rylee och jag oss iordning för vår tur till Muskegon. Vår road trip till Muskegon var lika trevlig som alltid, ganska dåliga vägar, men Rylee är en bra chaufför som tur är :) Vi bestämde oss för att äta lunch först vid Golden Corral, som är en gigantisk buffé med mycket god mat! Vi äter aldrig fisk här (vilket jag saknar), men Golden Corral har riktigt god fisk som jag alltid kan njuta av! Alltid lika gott med deras morotskaka efteråt också… Mums! Mötte också familjen Leneski där haha, vilket sammanträffande. Fick stora bamsekramar även fast vi skulle ses senare innan Rylee och jag behövde dra vidare. Vi åkte först till shoppingcentret och strosade runt, och återvände sen till bilen. Jag fick bestämma vad vi skulle göra, och jag har alltid velat åka rullskridskor som i Amerikanska filmer, med fyra hjul och en stor hall med musik (japp, jag är 18! Tro det eller ej). Vi åkte dit och hyrde våra rullskridskor och staplade oss ut i arenan. Det var så svårt haha! Det var vi och tolvåriga eller yngre barn där, men vi hade det kul iallafall. Rylee var inte den stadigaste, så hon gav upp efter ett tag. Hon har verkligen inget tålamod alls 😛 Jag tog några vändor själv, och tvingade sen ut henne igen. Så fort det är något Rylee inte kan göra, så ger hon upp, så jag behövde pusha henne tills hon gick med på det. Man kan inte vara bra på något första gången man testar, men det ville inte Rylee lyssna till 😛 Hon tyckte det var kul sen när vi åkte tillsammans, allt hon behöver är en liten push. We had a really good time! Jag tyckte det var superkul och kunde inte förstå när Rylee sa att vi redan hade varit där i en timme. På vägen hem sen stannade vi för en varsin slushie, och sjöng sen resten av bilresan hem.

IMG_4500 IMG_4508 IMG_4502 IMG_4509 IMG_4519

Jaime hade bakat en fantastisk Red Velvet tårta när vi kom hem, hur god som helst! Fick lite sång och presenter också :) Fick ett armband från Rylee som är extremt populärt i hela Amerika. Det är som plastkulor, och de är fyllda med havsvatten. Sen finns det en svart kula och en vit kula. Den svarta innehåller sand från den lägsta punkten på jorden och den vita innehåller sand från den högsta punkten på jorden. Fick även Softball supply, så handskar och shorts för softball – super! Vi tog en powernap efteråt, innan Logan kom och hämtade upp mig.

12755380_779620788808434_486396609_o 12736531_779619862141860_1811400686_o

 

Vi skulle gå och bowla med kyrkgruppen, men det var bokat fram till 9.30, så vi drog till kyrkan för att spela Magic ett tag. Spelade för första gången själv med lite hjälp av Sydney, men det gick bra. Fortfarande väldigt förvirrande, men det fungerar 😛 När det började bli dags för bowling, var det någon som kom upp med idéen att vi skulle klä ut oss, så vi använde kyrkans teaterkläder. Sydney var vår ängel, jag var vår djävul – för att spegla våra personligheter 😉 Sen hade vi Fred Frog och två gladiatorer. Alla stirrade på oss när vi kom till bowlingen, men inte brydde vi oss. Jag hade så kul! Jag vann första omgången, och sen brydde vi oss inte om poängen längre, utan vi gjorde som följa John. Vi alla gjorde som Payton gjorde (lillsyrran som är 6 år). Sen var det någon som knackade mig på axeln, och när jag vände mig om stod Cameron där och fick en till stor bamsekram. Han var tydligen där med Adam och två andra polare, och blev besviken att han inte var inbjuden till mitt ”party” som inte jag planerade 😛

ker

jo ldkfgn IMG_4530 12714231_779619918808521_1092391329_n hgcv

 efrk hvl

När vi hade spelat färdigt, sjöng alla för mig och några andra som jag inte kände sjöng med. Med ”alla” menar jag Mrs Leneski, Mrs Foster, Sydney, Brandyn, Hannah, Dylan, Logan, Jaymes, Tyler och Peyton. Logan vet att jag inte gillar den uppmärksamheten man får när man öppnar presenter, så vi tog en tur till Walmart så jag kunde välja vad jag ville ha istället. Jaymes, Sydney, Logan, Tyler och jag åkte till Walmart medan de andra åkte tillbaka till kyrkan (Dylan var pissed för att han inte kunde åka med oss). När vi kom till Walmart var klockan typ 23:30, så det var inte många människor där. Logan beordrade mig att sätt mig i en kundvagn, så jag blev runtskjutsad genom Walmart like a boss. När vi kom till partyhyllorna var det fullt med pinatas, och jag har aldrig haft en pinata tidigare, så jag valde det som min present. Vi hade några kundvagnsrace mellan hyllorna också, och ingen personal brydde sig ett skvatt. Om du går till Walmart kan du se alla möjliga konstiga saker, så vi passade in alldeles perfekt! Personalen skrattade bara och frågade glatt varför vi hade vår fina utstyrsel. När vi kom tillbaka till kyrkan fyllde vi pinatan med godiset vi köpte, och gjorde den redo för mig. Jag lyckades iallafall! Resten av kvällen gjorde vi 110 chicken nuggets (nu var även Demitri, hans brorsa och polare där också) med mac and cheese, och spelade Magic till typ tre. Då gick alla och lade sig eller åkte hem.

 IMG_4532 IMG_4536 IMG_4538

Jag hade en fantastisk födelsedag och kan inte se hur det kunde bli bättre! Hängde med familj och vänner jag älskar, och provade på flera nya saker. Det var en riktigt bra dag 😀

Igår under alla hjärtans dag var jag och Brad hemma ensamma, så vi kollade på fyra filmer och två episoder av nån tv show Brad gillar. Det var en skön och lugn alla hjärtans dag – inga måsten och inga krav, bara vara. Idag var vi som sagt var lediga. Jag borde ha pluggat lite, men det har jag inte orkat med. Har busat runt med Gabe och Aubri, och även skrivit av mig från helgen. Ska nog försöka plugga snart 😛

Hoppas ni hade en lika trevlig helg som jag hade folks!