Saknaden är stor

Nästan tre veckor har gått sedan Shae lämnade oss, men det känns som längre. Speciellt förra veckan kände jag av att hon var borta, så bröt ihop för en stund. Men det fungerar bättre än vad jag trodde att det skulle, är bättre vän med Rylee nu och har mycket att göra  och många människor att träffa hela tiden.

Förra helgen i kyrkan lärde Dylan mig mer om hur man spelar Magic, spelade twister och hade hide and seek i mörkret. Vi dekorerade även prästens kontor (Sydneys styvpappa) väldigt vackert. Mrs Leneski och Mrs Foster jobbar i kyrkan, och de sa åt oss att dekorera hans kontor, så det gjorde vi med glädje. Vi bestämde oss för att täcka de största delarna av rummet med post-it lappar, det var superkul! Har velat göra det superlänge, fick äntligen göra det. När Marty kom över till kyrkan sen senare, skrattade han bara och tackade så mycket 😛 You’re welcome!

IMG_4241

IMG_4242

IMG_4243

IMG_4219 IMG_4244 IMG_4209 IMG_4208

IMG_4252

Som ni kanske har läst så har jag FFA som en klass, Future Farmers of America. Det är en väldigt chill klass! Vi har fått 14 griskultingar nu, fyra dog och det var lite stressigt med en av mammorna, så därför har vi inte fått lov att åka upp till ladan och ”träffa” dem. Kommer nog nästa vecka. Däremot hade vi FFA Districs i torsdags, där elever håller tal om olika ämnen osv. Det var superintressant! Jag var tidtagare och skrev upp namnen på de deltagande, så jag fick sitta med juryn och lyssna. Eftersom det var intressant, skrev jag upp mig för state också, så i mars kommer vi åka till MSU för FFAs State convention som är i tre dagar. Det kommer vara samma sak, men extremt mycket större! FFA är väldigt mycket att hålla tal, så får se om jag blir bättre på det haha 😛

IMG_4314 IMG_4315

I fredags gjorde jag min första hemgjorda rice krispies! Jag är älskar rice krispies, och det består av marshmallows, smör, vaniljsocker och flingor (rice crispy). Så dåligt för dig, men det är så jäkla gott! När jag var färdig med det, drog Rylee och jag till Muskegon för att gå på bio och ha kul, så vi hade en trevlig och lång biltur dit med mycket sjungande 😛 Vi ringde Rylees kompisar Nicholas och Michael också, så vi var fyra som gick på bio och såg ”The Choice”. Nicholas är 18 och Michael 17, men de betedde sig som tolv, så har haft bättre sällskap. Det var kul iallafall :) Filmen var okej, precis som alla andra romantiska filmer. Den var väldigt sorglig, men jag gröt aldrig. Jag som alltid gråter till filmer!! Tror min själ börjar frysa till is… Hade en lugn och skön bilresa hem sen med Rylee. Problemet med Rylee, är att hon är så sjukt otrevlig och vill bara sitt egna bästa när hennes vänner är runtomkring, men när det bara är vi så är hon en bra människa. Det är lite irriterande, men det är skönt att vi har olika vänner så vi inte hänger med varandra hela tiden! Precis som Explorius sa åt oss, och de hade rätt! Kom hem vid typ tolv, så alla låg och sov. Tydligen gillade Gabe, Kayla och Aubri min rice krispie, för de hade ätit allt när vi var tillbaka 😛 Jag gick och la mig direkt, eftersom jag hade wrestling tävling morgonen därpå…

Alarmet gick av klockan 5:30 och Erica hämtade upp mig vid 6. Sov hela bussresan till Fruitport och var inte det minsta trött sen! Det var Conference, så det var mycket som stod på spel. Sydney var inte där, för att hon var iväg för att kolla på ett College. Vår största motståndare var Fruitport, så jag tror vi alla bet lite på naglarna! Vi hade ett stort gäng av support på läktaren, så det hördes och syntes tydligt när vi vann en match. Alla skrek, hoppade från bänkarna och klappade händerna när vi hade en pin, det var så underbart. Vi vann conference, gaaaah! Vi var till och med långt ifrån Fruitport. Vi vann med 222 poäng, två låg på 157 och sen Fruitport på 153 poäng, med flera. Det var nog den bästa wrestlingtävling jag varit på, den var väldigt kort också. Vi kunde lämna redan vid tre tiden, så var nog hemma vid fyra. Supertidigt och solen var fortfarande uppe! Helt fantastiskt.

IMG_4355 IMG_4357

Så när vi kom tillbaka fick jag skjuts av Kate och hennes brorsa till kyrkan, så jag kunde träffa Peyton (Logan, Dylan och Christinas lillasyster). Jag glömmer alltid bort vad jag har skrivit om och vad jag inte har skrivit om, så ni får ursäkta mig om det blir några upprepningar :) Peyton är sex år gammal och min lilla prinsessa! Hon är supersöt, och varje gång jag kommer till kyrkan kommer hon springandes och skrikandes innan hon hoppar på mig. Mrs Leneski varnar mig alltid för henne när jag kommer 😛 I Lördags var bara Peyton, Dylan och Mrs Leneski (Amy/”mom” som vi alla kallar henne) där eftersom jag kom dit så tidigt. Jag kunde inte stanna mer än en timme, men jag lekte runt med Peyton ett tag och Dylan försökte lära mig att vika en svan, men kan väl konstatera att det inte riktigt var mig grej… Peyton gjorde allt hon kunde för att få mig att stanna, men jag behövde gå hem innan hockeymatchen som jag skulle gå på.

IMG_4360

Jag gick de sju minuterna det tar att gå från kyrkan/Sydney hus, kom hem, dumpade alla mina grejer i mitt rum och satte mig i bilen med Rylee, Aubri och Kayla för att åka till Muskegon. Vi stannade till på vägen och köpte mat från McDonalds – min första Michigan McDonalds! Det var inte så dåligt som jag förväntade mig, det var faktiskt riktigt bra. Vi åkte först till Holton för att plocka upp Maddie, en av Rylees vänner (som inte ”förstör” Rylee). Vi åkte sen hela vägen till Muskegon, letade parkeringsplats, Rylee gjorde en oväntat snygg fickparkering och sen gick vi till arenan. Det var inte så mycket människor som vi trodde att det skulle vara, så vi var där lite tidigt. Det var hemma match för Lumberjacks, och det var riktigt bra spel. Varje gång spelarna började fightas skrek alla, och då menar jag från 5 åringar till pensionärer, – Fight, fight, fight, fight! Det var lite kul 😛 Tydligen så brukar det bli blodigt, men inte blev det något blod den här matchen inte. I pauserna gick jag med tjejerna (Aubri och Kayla) för att fixa en varsin hockeypuck och lite skoj så de inte skulle tröttna. Vi stannade vi ett stånd som man kunde pröva plocka upp pastaskruvar med pinnar, och då insåg jag att det var en amerikansk organisation för utlandsstudier, så jag började prata med kvinnan som stod där. Hon hade tydligen flera utbytesstudenter med sig från andra länder, så vi gick för att ta reda på om någon av dem kom från Sverige, men det var ingen från Sverige bland dem. Däremot var det en äldre man som satt i närheten som hörde ”Sweden”, som började prata med mig. Tydligen hade han varit i Stockholm och hade älskat det! Han sa att det var väldigt rent överallt haha. Det var lite kul att prata med honom för en stund, men sen gick vi tillbaka till våra platser för att se klart matchen. Lumberjacka vann, men det nära! Vi stannade vid donken på vägen hem för ett sent snack, och var inte hemma förrän elva. Jag var väldigt nära på att somna, var så sjukt trött efter att ha varit uppe sedan 5:30. Tydligen hade någon gjort en ny rice krispie som jag kunde ta med mig till Sydneys hus på söndagen.

Hade en skön sovmorgon, tog det lugnt, avklarade några läxor och pratade med Emma på Skype. Jag gjorde mig sen iordning, vilket basically var sätta på sig andra kläder än pyjamas 😛 Gick sen ner för att göra iordning rice krispien så jag kunde ta det med mig till Sydneys för Super Bollmen det hade också gått åt haha. Jaime gjorde en ny åt mig. Tack och lov så tar det typ fem minuter att göra. Jag skulle egentligen gå till Sydney för att det är så pass nära, men Jaime insisterade på att skjutsa mig i vår nya van (för Florida). Älskar vanen! Så mycket space och vi får plats allihopa i en och samma bil. När jag kom dit var bara Jaymes där en så länge, så vi började kolla på Good Will Hunting. För er som inte sett den filmen – det är ett måste! En helt fantastisk film. Vi behövde dock avbryta i mitten av filmen för att gå och köpa soda för alla, så vi tog en tur till Bill’s. När vi kom tillbaka var hela Leneski familjen där redan förutom Logan som jobbade, så vi fixade iordning mat och dryck och gick ner och satte oss för att göra oss redo för Super Bowl. När nationalsången sjöngs av Lady Gaga (riktigt bra gjort av henne) visade de även live bilder från Afghanistan, soldater som stod och visade sin stolthet över USA. Jag har aldrig kollat på Super Bowl tidigare, så jag tyckte det var supercoolt. Sen också när the US Air Force flög över arenan var coolt. Det är för att visa säkerheten de har, men det är samtidigt coolt. Själva matchen mellan North Carolina och Denver var inte så händelserik, det var en jämn match med låga poäng. Jag inte något fotbollsproffs kan jag inte påstå, men lite mer vet jag iallafall. Dylan är en riktigt bra lärare, så han förklarade det mesta för mig så jag förstod. Jag gillade verkligen halvleks konserten de hade med Coldplay, Beyonce och Bruno Mars. Coldplay var lite vagt, men när Bruno Mars kom ut fixade han till det hela 😉 Det var tydligen en mycket bra halvlek-konsert jämfört med dem senaste åren, jag tyckte det var bra i vilket fall som helst. Sydney klippte mitt hår medan vi kollade på konserten, det blev riktigt bra. Det var bara en enkel trim, så inga svårigheter – va inte oroliga! Efter Super Bowl var vi alla väldigt trötta, så när Logan kom över skjutsade han hem alla. Rice krispien var en hitt, försvann efter de första tjugo minuterna 😛 Jag köper det efter lunch nästan varje dag (dåligt, ja jag vet), så Sydney tror att jag ska förvandlas till en Rice Krispie en vacker dag. Vi får väl se!

Tydligen är reklamerna under Super Bowl de mest underliga reklamerna som visas på tv. Min personliga favorit är Doritos 😀

Brads farbror gick bort under söndagen, så imorgon ska hela familjen iväg på begravning. Ska tydligen bli en snöstorm imorgon (typiskt), men vi ska ta det lugnt på vägarna. Det tar ungefär en och en halv timme att komma dit. Första begravningen jag går till, hjälp. Kommer bli mycket gråtandes for sure, vi har en lång dag framför oss.

Jag har haft många ”första-gången-upplevelser” den här veckan – första hemgjorda rice krispie, första Michigan donken, första riktiga hockey matchen, första Super Bowl, första Subway idag och imorgon första begravningen.

Igår under vår FFA klass skulle vi öva på vår hållning genom att ge vårt tal och prata till en tegelsten i väggen. Caleb sa att vi skulle börja, så det gjorde jag. Jag stod där och höll mitt tal för Mr Brick, och när jag började närma mig slutet kollade jag över till Caleb för att se om han var klar. Då ser jag hur Caleb, Mikah och Andrew viker sig av skratt! De hade tydligen stått där och lyssnat på mig för att vi egentligen inte skulle börja, Caleb! Jag skrattade också för det var ju kul, men jag måste lära mig att inte vara så lättlurad… Nästa gång Caleb, nästa gång!

Idag hade jag väldigt mycket energi efter wrestling, så jag bestämde mig för att göra masken från ena väggen till den andra, och Sydney bestämde sig för att dokumentera det hela. Here it is people!

Idag var det även fettisdagen, så de äter tydligen något liknande här i Amerika som i Sverige. Det är inte lika stort though, känner inte någon som faktiskt köpte bakelsen. Men tydligen har de fasta fram till påsk (de som är kristna). Många gör det ändå, även fast de inte är kristna. Det är inte fasta som i ”inte äta någonting”, utan man väljer bort någon som man ska leva utan i 40 dagar. Jag sa att jag vill testa, så jag ska leva utan rice krispies i 40 dagar om Gabe gjorde det med läsk. Gjorde även en deal med Jaime och Brad att de inte ska röka under dessa dagar, och de gick med på det! Jag är så stolt att de gick med på det, men ska vänta med att säga att jag är stolta över dem tills jag vet om de klarade det eller inte. Jaime kommer klara det helt klart, hon är riktigt målmedveten. Rylee ska ge upp donkens äpplepaj och nudlar-någonting, Aubri läsk. Det är superkul tycker jag, att vi alla har någonting som vi ska leva utan. Ska nog reta Gabe med läsk någon dag, inte för att jag dricker läsk haha. Kan alltid retas lite 😛 Gjorde rice krispies idag som en ”sista” innan ”fastan” börjar. Jaime rökte sin sista cigarett etc. Det här ska bli 40 bra dagar!

Nu är det väldigt sent så jag ska säga godnatt :) Hoppas ni också prövar på nya saker och inte är kvar i gamla banor, vi behöver alla lite skillnad ibland.