NEW YORK JARRÅ

Flygningen igår gick hur bra som helst. Behövde inte ens oroa mig för den amerikanska tullen, de var så trevliga så! Var väldigt skönt att åka med Amalia (en annan utbytesstudent från Sverige) så man kunde bolla med de väldigt stirriga och nervösa tankarna man fick hela tiden.

På hotellet senare fick jag dela rum med en finsk tjej vid namn Annie och en till tjej från Danmark, Caroline. Carolines flyg var sju timmar försent, så henne mötte jag inte förens jag vaknade imorse så hon smugit in så snyggt in i vårt rum. Grymt trevlig!

Idag då, så hade vi först lite frukost och sedan en liten genomgång i kulturkrockar som kan uppstå och vad man ska tänka på. Väldigt bra möte tycker jag! Fick lite tips som man inte kanske tänker på annars och svar på ouppklarade frågor.

IMG_5792 IMG_5769

Efter det var det dags för dagens nöje – NEW YORK CITY! Shit vad jag gillar New York, speciellt de underbara människorna. Pratade med en tjej inne på Lindt, och hon trodde att Sverige låg bredvid Australien. Lite fel där tjejen. Hon bara skrattade åt sin begränsade kunskap, verkligen supertrevlig!

IMG_5798 IMG_5851

Vår guide var också väldigt bra, fick veta sånt som bara en Yew Yorker känner till. Som hur man ska köpa en riktig hot dog och slippa turistpriset, var man kan beställa hem varma kakor om man inte kan sova mitt i natten, eller hur snabbt en New Yorker faktiskt går (jäklar vad snabbt det gick!!) Vi åkte runt i Uptown, Midtown och Downtown samt Crosstown. Guiden visade flera platser från Gossip Girl och även den inspirerande baren till How I Met You Mother. Nice!

IMG_5826 IMG_5848

Den tre timmars lediga tiden spenderade vi på mat, Top of The Rock, Times square och lite shopping. Lång dag betyder lång vila. Goodnight New York!

11950965_983891228330377_829617519_n