Fortsättning på uppdatering

Så söndagen efter wrestlingtävlingen gjorde vi inte mycket. Hängde mest hemma, städade, jag bakade tre omgångar sju minuters kola och samlade energi till de sista dagarna innan lovet. På måndagen stannade alla hemma för att vi inte hade något speciellt att göra i skolan och för att det är helt meningslöst. Vi hade en familjedag med sovmorgon, film och jag jobbade på Sydneys julklapp. Shae och jag hade bestämt med vår kontaktperson att vi skulle åka till Grand Rapids och shoppa för vi behövde något till Jaime utan att Jaime var med, så hon hämtade upp oss vid ett tiden. Vi åkte först för att hämta upp Alfredo från en annan skola som Brenda har ansvar för. Hon hade tydligen ringt familjen och bett dem få ut honom från skolan tidigare så vi kunde åka tidigare än planerat eftersom varken Shae eller jag var i skolan. Hon tyckte också att det är värdelöst med skola de sista två dagarna, så många skippar skolan eller är bortrest.

Jag visste att Brenda var religiös, men inte i den grad som hon är. När hon satte på radion var det riktigt kristen musik som spelades (inget fel med det), som vi kom överens att byta till en pop kanal. Shae och jag satt i baksätet och sjöng typ hela vägen till Grand Rapids, måste ha varit irriterande, men vi frågade hela tiden men Brenda sa åt oss att sjunga på så det gjorde vi. Vårt första stopp var Costco som är en butik som säljer i storpack för bra pris, och man måste vara medlem för att ens bli insläppt till som jag inte fattar poängen med. Det var inte direkt jättebilligt, bara mer och kanske någon dollar billigare. Det är väldigt mycket provsmakning på det mesta, så man behöver inte vara orolig för att bli hungrig! Vi strosade runt där ett tag, hittade lite smått och gott och drog sen vidare till shoppingcentret. Shae och jag hittade ”Costco muffins” som hennes syster hade beordrat henne att köpa för att de tydligen var gudomliga (och hur stora som helst). Kommer ha muffins i evigheter!

IMG_3261

Shoppingcentret var så vackert prytt med julbelysningen och allt! Vi separerades när vi kom in så vi kunde gå runt själva, men Shae och jag hängde tillsammans hela tiden. Vi gick runt och letade efter present till Jaime, och tänkte oss antingen något familjärt eller relaxing kit med ljus. Vi hittade mer saker till oss själv än till Jaime, tills vi hittade en vacker ram som vi ville sätta in bilder av oss alla i familjen i. Så vi sparade det i tankarna medan vi strosade vidare. Vi mötte Brenda och Alfredo vid TGI Fridays igen för lite middag, Shae och jag väldigt flummiga. Vi fick vår mat som såg helt gudomlig ut, och Brenda blir helt tyst och såg ut att ha slocknat. Jag trodde hon svimmade eller nåt! Så jag och Shae frågade hur det var, men hon bad bara bordsbön… Hahahhaha förlåt Brenda! Vi hade en väldigt trevlig middag och flera intressanta samtal samtal, berättade mer om oss själva än vad Brenda visste. Maten var hur god som helst… Jag och Alfredo hade nachos med bönor, guacamole, ost och gräddfil, Shae något slags bröd med nåt gojsigt uppepå och Brenda hade Jack Daniel’s kyckling. Brenda går tydligen aldrig därifrån utan att beställa deras brownie med glass, så vi delade på en och Shae tog cheesecake. När Brenda beställde brownien utan nötter, drog hon ”these nuts” och Shae & jag höll på att dö av skratt! Vi hade aldrig kunnat föreställa oss dem orden komma ut från Brendas mun! Vi försökte verkligen att hålla oss för skratt, men det var förgäves kan jag säga. Ja det var då en intressant middag :)

IMG_3264 IMG_3265 IMG_3266 IMG_3273

IMG_3271

Shae och jag rörde oss själva igen, bestämde oss för ramen och gick även till Bath & Body Works för att köpa ett doftljus som tillbehör. Vi hittade sedan ”Build a Bear” butiken som vi faktiskt hade pratat om för nån månad sedan, att det är en sak man måste göra innan man dör och att jag inte hade gjort det tidigare. Så vi skaffade oss en son!  Det var Shae, jag och sjuåringar i butiken, men whatever! Han är väldigt söt och mjuk. När vi var färdiga hade vi tid över innan vi skulle träffas igen, så vi gick till en klädesbutik och gjorde så att jag valde kläder till Shae och hon valde kläder till mig i temat homecoming. Det var väldigt kul, speciellt eftersom det var hemska klänningar som vi valde 😛

På hemvägen diskuterade vi namn för vår nya son och vi kom fram till Josh (Jo-Sh(ae)) Lucas Noorin (Norin-Noorman). Vår lilla Josh! Vi ska ha ett dop i Januari innan Shae lämnar oss (japp, vi är fortfarande 17 och 15 år). Vi var alla trötta, så det var inte lika mycket sjungande som det var tidigare under dagen. Vi stannade till vid Brendas hus runt 23 där Alfreda blev upplockad och Brenda behövde hämta saker, så Shae och jag blev lämnade i vardagsrummet. Vi gick runt och kollade på deras julpynt som var överallt när vi insåg att Angel, en annan utbytesstudent som vi är vän med låg och sov i huset någonstans. Det tyckte vi var hysteriskt roligt och det gjorde det ännu svårare att vara tyst när alla i huset sov. Sen såg vi en vacker födelsedags lista i trä, där namn och datum hängde under varje månad. Jag såg Jesus namn under december vilket var lite för mycket för en trött Johanna och en trött Shae, samtidigt som vi båda var väldigt toanödiga. Men droppen som gjorde att allt rann över kanten var när jag råkade svära i vad som kändes som en kyrka, då var det svårt att hålla sig för skratt!! Herregud vad hemskt det var! Brenda kom tillslut i räddning från övervåningen och vi gick ut till bilen igen så hon kunde skjutsa hem oss. När vi frågade om Angel var vaken, så sa hon att han inte var det och att vi skulle säga till honom i skolan på tisdagen att vi kollade på honom när han sov, haha. Brenda! En kul dag var det trots allt, jag gillar Brenda även fast hon kan vara lite för kräsen ibland.

På tisdagen var jag den enda som gick till skolan, alla andra stannade hemma. Jag ville träffa Janelle, Lydia, Uyo, Sydney och Erica och för att ge de min lilla julklapp (7 minuters kola som jag gjorde under helgen). Ville heller inte missa brottnings träningen innan lovet. Eftersom Angel är min biologipartner så fick jag tillfälle att berätta för honom hur jag hade stirrat på honom när han sov och hur han borde sova med ett öga öppet, och ärligt talat så tror jag att han trodde mig…! Hahha, Angel… Aja, det var en trevlig dag i skolan som vi inte gjorde något nyttigt över huvudtaget.

Under onsdagen gick jag över till Sydneys hus som ligger typ sju minuters promenad från oss. Hon höll på att arbeta med sin filt som hon gav till Jaymes i julklapp, den var helt fantastisk! Hon sa att hon kunde göra en till mig också om jag bara köpte material för det, ska helt klart göra det! För hon är grymt duktig! Tror Sydney satt totalt 40 timmar för att jobba på den under tre dagar (hon skippade skolan) Vi sydde klart hennes filt, hade dart tävling, lite musik och lite dans tills vi upptäckte att klockan var 00:30, så hon och hennes styvpappa skjutsade hem mig. Jag hade kunnat gå, men det finns många regler om tider som tonåring. Man får inte gå ut och gå efter 22 eller vad det är om man är under 17 eller 18, och man får inte köra bil efter 22 eller innan 5 om man är under 18. Så Sydneys styvpappa behövde komma med.

IMG_3279 IMG_3280 IMG_3281 IMG_3283 IMG_3285

Under julaftonen åkte vi till Jaimes mamma och pappa där vi åt lunch och öppnade paket från dem. Det var rullad bacon med BBQ sås, korv, grönsaksdipp, choklad doppade kokosbollar med nötter utan jordnötter med annat smått. Fick mössa och vantar som hon hade gjort själv samt hemgjord två och annat smått och gott. Gillar verkligen Jaimes föräldrar, de är så grymt mysiga och påminner mig om Sverige på något sätt. Det var även en annan familj där som jag inte riktigt fattade hur det hängde ihop, but who to blame? Så många människor, ansikten och namn, sorry guys. Vi tog iallafall familjebilder alla tillsammans innan vi öppnade paketen, med tomteluvor och allt. Efter paketöppningar drog Rylee, Shae och jag ut för att ha en av våra traditionella fotograferingar. Blev riktigt fina bilder!

IMG_3294 IMG_3295 IMG_3303 IMG_3305 IMG_3310 IMG_3325 IMG_3349 IMG_3354

IMG_3353 IMG_3348

IMG_3355 IMG_3356 IMG_3357 IMG_3358 IMG_3363 IMG_3362

IMG_3359 10357_778317965630312_8342142598036902990_n IMG_3373 IMG_3372

Drog sen hem för att göra oss iordning för Brads mamma och systers familj som skulle komma över på middag, så mer människor och paket i överflöd igen. Jag var vid det här tillfället helt slut efter allt, så jag ville bara gå och lägga mig, men jag lyckades hålla mig vaken :) Vi hade grönsaker med dipp, bröd och tanken var att vi skulle ha skinka också, men Brads mamma glömde den, så det blev grönsaker, dipp och bröd 😛 Vi avslutade kvällen med att hela familjen kollade på Polar Expressen, tydligen är det en tradition de har. Vi satt sen uppe och försökte få Aubri i säng så tomten kunde komma och lämna paket vi granen till oss, men hon ville inte gå och lägga sig för att Alex (vår nisse som har haft för sig massa bus under december) lämnar oss när tomten kommer. Hon grät och grät för att hon inte ville att han skulle lämna oss och hade också koll på var tomten var någonstans. Tydligen finns det något som heter ”santa tracker” som visar var tomten är hela tiden, och han kom närmre och närmre Michigan. När han äntligen kom in i Michigan, gick Aubri till sängs, för ”han kan ju inte komma om man är vaken”. När hon sov, gick Shae, jag och Jaime och spelade tomte, la ut presenter under granen. Det var hur mycket som helst! Det tog aldrig slut! Sen kom Gabe ner också, så vi satt och kollade på film för att ingen av oss var trötta. Aubri skulle väcka oss alla när hon vaknade vid typ 5/6. När klockan slog 2, fick vi öppna våra stockings, julstrumpor, som innehöll massa olika saker. När vi hade gjort det, gick vi äntligen till sängs.

Jag vaknade av att Aubri slängde upp dörren och tände lamporna, jag blev först så sjukt förbannad på henne och fattade inte vad hon höll på med innan det slog mig att det var jul och jag var inte alls trött längre. Aubri hade faktiskt sovit längre än vad hon brukar under juldagen, så vi gick upp vid sju istället för fem som det brukar. Vi gick ner till granen med våra jul pyjamas som vi fått av Jaime tidigare, tog foto och sen var det presentutdelning. Det var hur mycket paket som helst! Måste säga det igen, för jag är fortfarande förvånad. Jag har aldrig sett så många paket under en och samma gran tidigare. Julen här är väldigt mycket att man ska få masssssssa grejer, medan födelsedagarna är det inte en så stor grej alls. Vi satt alla och öppnade paket, fick så mycket roliga och användbara saker! Fick till exempel en liten liten skrivare från polaroid, som kan skriva ut bilder direkt från mobilen, en fitbit och tekniskt sett en ipad mini. Fick en klocka som visar lite sneaky så fort man får meddelanden till mobilen och med kamera i osv, som jag kände att jag inte skulle ha användning för, så fick pengar för den istället och beställde en ipad mini. Fick även så jag kunde bygga min egna kamera och kamerarulle att ta bilder med. Ska kolla i skolan om vi har ett mörkerrum (tror vi har) och se om jag kan få använda det och framkalla mina bilder i 😀 Det är helt galet med presenter här egentligen, det är beats hit, ipads dit.

IMG_3335 IMG_3344

När alla presenter var öppnade, fick vi tid att kolla närmare på dem och sova en stund om man kände för det. Sen senare på kvällen åkte vi till Brads farfar och farmor för att fira jul. Brads pappa dog när han var liten, så hans farmor och farfar tog hand om honom mycket när hans mamma inte kunde. Middagen var i en hyrd lokal för att deras hus är för litet för att alla skulle få plats. Det var typ 30 pers där för att fira jul tillsammans. Vi åt en fantastisk  middag med potatismos, skinka (inte samma som vi har hemma), gravy, bröd och grönsaks dipp. De älskar verkligen potatismos med gravy här, det är helt klart allas favorit! Efter middagen spelade vi alla bingo och vann priser om man van. Jag vann inget, var alltid så nära när vi behövde börja om för att tre pers hade fått bingo. Tillslut fick det vara nog med bingo för vår del, så vi tackade så mycket och drog oss hemåt eftersom det var en timmes bilresa. Hela juldagen kändes som två långa hela dagar, det varade forever! Det var väldigt förvirrande när jag insåg igår kväll att det fortfarande var juldagen.

Idag har vi städat hela huset, börjat slänga ut julgranarna och installera en ny kyl. Har kollat på film också – bok tjuven. Ska väl snart börja med middagen och kanske kolla på lite netflix ikväll, det vore skönt. Hoppas ni alla har haft en underbar jul utan snö precis som vi, och att ni njöt av att träffa nära och kära. Det gjorde iallafall vi :) Känns konstigt att julen redan är över, när vi endast har haft två dagar av snö. Från måndag till torsdag ska det börja snöa, och minus graderna kommer stanna efter det, så nu är det kanske äntligen dags för snön att komma. Hoppas hoppas…

Ho-ho alla barn! Syns nästa år 😉

PS. Bytte klasser under förra veckan från animation och barn psykologi till yearbook och FFA! Jag tror jag skulle ha älskar barn psykologi, men vill inte ha Mr Vissia i två klasser (han är väldigt sträng och tuff) och ville verkligen ha FFA samt yearbook. Yearbook är egentligen en klass för hela året och Mrs Bahorski brukar säga nej för att joina mitt i, men hon sa ja till mig så jag tog sista platsen i den klassen! Yeeeees!